Bramborová polévka na kyselo – redukční

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
258 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo a oloupeme je. Udržujeme je teplé.
  • 2
    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 3
    Litr osolené vody přivedeme k varu, přidáme kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme brambory. Ty vaříme cca 10 minut, až změknou.
  • 4
    Část vody slijeme, necháme jen asi 2 šálky, koření vybereme. Na závěr přidáme mléko, prolisovaný česnek, sůl a pepř a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka. Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. Podáváme teplé s půlkou vajíčka a snítkou čerstvého kopru nebo jiné bylinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.