Bramborová polévka na kyselo – redukční
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůBobkový list
- 1lžičkaOcet vinný
- 250mililitrůMléko odtučněné
- 1hrstKopr čerstvý
- 2špetkySůl
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůPepř černý celý
- 1,3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
258 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo a oloupeme je. Udržujeme je teplé.
- 2Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 3Litr osolené vody přivedeme k varu, přidáme kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme brambory. Ty vaříme cca 10 minut, až změknou.
- 4Část vody slijeme, necháme jen asi 2 šálky, koření vybereme. Na závěr přidáme mléko, prolisovaný česnek, sůl a pepř a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka. Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. Podáváme teplé s půlkou vajíčka a snítkou čerstvého kopru nebo jiné bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.