Bramborová polévka s batáty

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na nudličky, celer s mrkví nastrouháme nahrubo, majoránku posekáme najemno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme brambory, batáty, orestujeme, podlijeme bílým vínem, provaříme, přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut. Mezitím v pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm celer, mrkev a pórek. Brambory s batáty ve vývaru rozmixujeme, přilijeme mléko, přivedeme téměř k varu, ale již nevaříme. Přimícháme majoránku, lehce ušlehanou smetanu, polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou zeleninou z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.