Bramborová polévka s batáty
50 min.

Ingredience
- 300gramůBrambory
- 200gramůBrambory sladké (Batáty)
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůVíno bílé
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 120mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMajoránka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 70gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMrkev kořen
- 20gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory a batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na nudličky, celer s mrkví nastrouháme nahrubo, majoránku posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme brambory, batáty, orestujeme, podlijeme bílým vínem, provaříme, přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut. Mezitím v pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm celer, mrkev a pórek. Brambory s batáty ve vývaru rozmixujeme, přilijeme mléko, přivedeme téměř k varu, ale již nevaříme. Přimícháme majoránku, lehce ušlehanou smetanu, polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou zeleninou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.