Bramborová polévka s houbami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem si namočíme sušené houby a připravíme klasický hovězí vývar, může být i z kostky.
  • 2
    Nejprve si nakrájíme brambory na plátky a cibuli na proužky.
  • 3
    Ve větším polévkovém hrnci rozpálíme rostlinný olej. Na něm pak zprudka orestujeme brambory, cibuli a dva stroužky prolisovaného česneku. Po pěti minutách restování přidáme do hrnce vývar, sušené houby a nakrájený řapíkatý celer.
  • 4
    Necháme na prudkém ohni až do chvíle, kdy polévka začne vřít.
  • 5
    Pak oheň stáhneme a na mírném ohni a pod pokličkou vaříme ještě dalších 20 minut. Minutu před ukončením vaření přidáme brandy.
  • 6
    Před servírováním stačí polévku jen dochutit solí a pepřem.
  • 7
    K polévce se skvěle hodí tousty. Ty připravíme tak, že na plech dáme toustový chléb překrojený vždy na dva trojúhelníky, potřeme máslem a posypeme parmezánem. Pečeme pár minut v rozehřáté troubě dozlatova.
  • 8
    V nahřátých miskách polévku ozdobíme petrželkou a trojúhelníčky sýrových toustů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.