Bramborová polévka s hrachem a párkem
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPárky jemné
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 50gramůTuk
- 150gramůHrách loupaný
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Hrách namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu dolijeme a hrách uvaříme doměkka.
- 2Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na kostky.
- 3Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou z brambor a hrachu, rozšleháme a přidáme protlak z brambor a hrachu.
- 4Polévku dosolíme, okořeníme, přilijeme mléko a přidáme párek nakrájený na kolečka. Ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.