Bramborová polévka s hříbky
75 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 100gramůCibule
- 50gramůSádlo škvařené
- 500gramůHříbky čerstvé
- 20gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůKmín celý
- 5gramůMajoránka
- 4stroužkyČesnek
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1200mililitrůVoda pitná
- 5mililitrůPolévkové koření Maggi
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme plátky hříbků. Přisypeme cibuli s kmínem a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Zalijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a jakmile se polévka začne vařit, za stálého míchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny, potom přidáme brambory a dovaříme. Podle chuti přidáme polévkové koření a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.