Bramborová polévka s hříbky

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme plátky hříbků. Přisypeme cibuli s kmínem a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Zalijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a jakmile se polévka začne vařit, za stálého míchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny, potom přidáme brambory a dovaříme. Podle chuti přidáme polévkové koření a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.