Bramborová polévka s kapustou a slaninou
45 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 300gramůBrambory
- 30gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 5,5litrůVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 0,5kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
544 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme osolenou vodou a vaříme.
- 2Kapustu nakrájíme na nudličky, osmažíme na jemně nakrájené slanině a cibuli, okořeníme a přidáme do polévky.
- 3Potom polévku zahustíme jíškou ze sádla a mouky, kterou rozšleháme a povaříme. Nakonec přidáme česnek utřený se solí a majoránku.
- 4Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.