Bramborová polévka s klobásou
80 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 180gramůBrambory
- 2kusyCibule červená
- 1litrVývar zeleninový
- 150gramůKapusta hlávková
- 50gramůKlobása Chorizo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na polévku budeme kromě jiného potřebovat i zeleninový vývar, proto si ho nejprve připravíme. Pokud máme dostatek času uvaříme si klasický vývar z kořenové zeleniny, ale můžeme použít i hotový vývar z kostky.
- 2Polévku budeme připravovat ve větším hrnci.
- 3V něm nejprve na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou červenou cibuli, pak přidáme kostičky brambor a dva stroužky prolisovaného česneku. Vše restujeme na prudším ohni asi 5 minut,
- 4pak zalijeme předem připraveným vývarem.
- 5Jakmile začne polévka vřít, můžeme stáhnout oheň a hrnec přiklopit.
- 6Po dvaceti minutách do polévky přidáme na nudličky nakrájenou a dobře umytou kapustu.
- 7Správnou pikantní chuť polévce dodají kolečka kvalitní klobásy. Skvěle se hodí například Chorizo, ale můžeme použít i jiný druh pikantní klobásy.
- 8Vše vaříme dalších sedm minut a pak už jen dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme podpořit ostřejší chuť polévky, můžeme přidat i špetku mletých sušených chilli papriček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.