Bramborová polévka s klobásou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na polévku budeme kromě jiného potřebovat i zeleninový vývar, proto si ho nejprve připravíme. Pokud máme dostatek času uvaříme si klasický vývar z kořenové zeleniny, ale můžeme použít i hotový vývar z kostky.
  • 2
    Polévku budeme připravovat ve větším hrnci.
  • 3
    V něm nejprve na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou červenou cibuli, pak přidáme kostičky brambor a dva stroužky prolisovaného česneku. Vše restujeme na prudším ohni asi 5 minut,
  • 4
    pak zalijeme předem připraveným vývarem.
  • 5
    Jakmile začne polévka vřít, můžeme stáhnout oheň a hrnec přiklopit.
  • 6
    Po dvaceti minutách do polévky přidáme na nudličky nakrájenou a dobře umytou kapustu.
  • 7
    Správnou pikantní chuť polévce dodají kolečka kvalitní klobásy. Skvěle se hodí například Chorizo, ale můžeme použít i jiný druh pikantní klobásy.
  • 8
    Vše vaříme dalších sedm minut a pak už jen dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme podpořit ostřejší chuť polévky, můžeme přidat i špetku mletých sušených chilli papriček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.