Bramborová polévka s krupicí
50 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1špetkaMajoránka
- 80gramůTuk
- 250gramůBrambory
- 2lžícePšeničná krupice
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5,5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
556 mg
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme ji na polovině tuku, zalijeme vodou a vaříme.
- 2Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, sůl, pepř, česnek, majoránku a nakonec na zbylém tuku osmaženou nakrájenou cibuli a krupici.
- 3Polévku ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.