Bramborová polévka s krutony

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
34 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v hrnci opečeme na 2 lžících másla. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme mletou papriku a přilijeme vývar. Zvolna vaříme asi 15 minut.
  • 2
    Do polévky přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a vaříme dalších 10 minut.
  • 3
    Z plátků veky odstraníme kůrku a veku nakrájíme na kostičky. Osmažíme je na zbylém másle dozlatova.
  • 4
    Z hrnce vybereme nudličky paprik a trochu brambor. Polévku rozmixujeme a vrátíme do ní papriky a brambory.
  • 5
    Podáváme s kopečkem zakysané smetany a osmaženými krutonky. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.