Bramborová polévka s paprikou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
579 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z poloviny dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme 2/3 dávky vlažného vývaru a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.
  • 2
    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na zbylé polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, mírně ji osmahneme, zalijeme zbylým vývarem a uvedeme do varu.
  • 3
    Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do připraveného vařícího cibulového základu s paprikou a přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Zvolna vaříme do poloměkka.
  • 4
    Napolo uvařené brambory vlijeme do zásmažky s vývarem, přidáme česnek utřený se solí a dovaříme.
  • 5
    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
pá 14. 11. 2014
Česnek jsem nastrouhala na jemno, mám ho tak raději, než utřený.
Anonymní uživatel
st 15. 2. 2017
Bramborová polévka s paprikou
...polévkové koření se rozumí podravka, kuchárek či co? 😍