Bramborová polévka s parmazánem
0 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 6kusůBrambory
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600mililitrůMléko polotučné
- 1lžícePažitka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme cibuli, nadrobno a osmahneme na másle doměkka.
- 2Přidáme nakrájené, oloupané brambory, vývar, mléko a vaříme tak dlouho až brambory změknou.
- 3Rozmixujeme, můžeme přidat trochu vody vmícháme strouhaný parmazán, sůl, pepř a posypeme pažitkou a hoblinami parmazánu.
- 4Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.