Bramborová polévka s tykví a tuřínem
50 min.
Ingredience
- 1kusTuřín
- 1kusTykev
- 5kusůBrambory
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 25gramůNudle vlasové
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžíceKerblík
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tuřín, středně velkou tykev (turek) a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 5 cm.
- 2Dáme vařit půl litru mléka a půl litru vody. Listy špenátu natrháme na kousky, kerblík nasekáme nadrobno.
- 3Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na kterém zeleninu několik minut opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme horkým mlékem a vřelou vodou. Polévku vaříme asi 15 minut. Když je zelenina téměř hotová, přidáme do ní vlasové nudle a listový špenát. Povaříme asi 5 minut, aby nudle změkly. Přidáme kerblík a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.