Bramborová polévka se skopovým masem
50 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso přední
- 800gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2kusyPórek
- 2kusyCibule
- 1špetkaVegeta
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přibližně 25 minut, až je téměř měkké.
- 2Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme najemno, omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm pomalu smažíme, až má zlatavou barvu. Pak ji dáme do hrnce s masem a vše uvaříme doměkka.
- 3Podle chuti přidáme vegetu, sladkou papriku, opepříme a osolíme.
- 4Polévku podáváme horkou s jemně nasekanou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.