Bramborová polévka se zeleninou a houbami
65 min.
Ingredience
- 200gramůZeleninová směs francouzská - mražená
- 500gramůBrambory
- 80gramůCibule
- 2gramyMajoránka
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůHouby čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůPažitka
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůOlej olivový
- 4gramyČesnek sušený
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory s rozmrazenou zeleninou, přisypeme polovinu hub, krátce osmahneme, zakápneme citronovou šťávou, přisypeme majoránku, zalijeme vývarem a vaříme zvolna 25 minut.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přisypeme zbytek hub, sůl, pepř, sušený česnek a smažíme zvolna do křupava. Uvařenou polévku osolíme, opepříme a polévku šťouchadlem nahrubo rozmačkáme. Přilijeme smetanu, provaříme a odstavíme. Do každého talíře rozdělíme smažené houby, zalijeme horkou polévkou, posypeme posekanou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.