Bramborová polévka se zeleninou a houbami

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory s rozmrazenou zeleninou, přisypeme polovinu hub, krátce osmahneme, zakápneme citronovou šťávou, přisypeme majoránku, zalijeme vývarem a vaříme zvolna 25 minut.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme zbytek hub, sůl, pepř, sušený česnek a smažíme zvolna do křupava. Uvařenou polévku osolíme, opepříme a polévku šťouchadlem nahrubo rozmačkáme. Přilijeme smetanu, provaříme a odstavíme. Do každého talíře rozdělíme smažené houby, zalijeme horkou polévkou, posypeme posekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.