Bramborová polévka se zeleninou a sýrem
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 200gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusKapusta hlávková
- 50gramůMrkev kořen
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4krajíceVeka
- 0,25kusKvěták
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostky a chvíli podusíme na másle v hrnci. Zalijeme vodou, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a uvaříme doměkka.
- 2Nakonec přidáme polévkovou kostku Vitana, sůl, koření a nasekanou petrželku. Vše chvíli povaříme.
- 3Polévku podáváme s plátky opečené veky, které vložíme do talíře spolu s nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.