Bramborová terina se zeleninou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oloupeme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Zelí omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, které blanšírujeme v horkém zeleninovém vývaru asi 5 minut. Poté zelné listy vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na slabé proužky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl.
  • 3
    Oregano omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej a papriku s rajčátky a oreganem na něm podusíme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
  • 5
    Horké brambory najemno nastrouháme, přimícháme horké mléko, smetanu a sýr. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.
  • 6
    Formu na teriny vymažeme máslem a vyložíme listy zelí tak, aby vyčnívaly přes kraje formy.
  • 7
    Formu naplníme bramborovou směsí a zeleninou tak, aby zelenina byla úplně překrytá bramborovou směsí. Bramborovou směs pak zakryjeme zelnými listy a nakonec alobalem.
  • 8
    Terinu dáme péct do trouby na 20 minut. Asi 10 minut před dopečením alobal odstraníme a terinu zapečeme. Po upečení ji nakrájíme na plátky a servírujeme na připravené talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.