Bramborová zelná polévka - zelounka

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Klobásu pokrájíme na silnější kolečka.
  • 2
    Brambory dáme do vody (1 litr), přidáme sůl (1 lžička), kmín a uvaříme doměkka, pak scedíme. Ve smetaně rozmícháme dohladka lžíci mouky.
  • 3
    V druhém hrnci na rozpáleném sádle orestujeme dozlatova cibuli, přimícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přidáme kysané zelí, promícháme, zalijeme vodou (1,5 litru), přivedeme k varu. Přimícháme prolisovaný česnek, drcený kmín, nakrájenou klobásu, 1,5 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 bobkový list a 2-3 lžičky cukru (podle kyselosti zelí).
  • 4
    Pomalu polévku vaříme přibližně 25 minut, přidáme do ní uvařené brambory, smetanu s moukou, promícháme a vše provaříme do zhoustnutí 2-3 minuty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.