Bramborové a rybí smaženky
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůTreska skvrnitá
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKari pasta
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 2lžičkySůl
- 6lžicOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené brambory na kostky. Poté scedíme a necháme okapat. Na chvíli je dáme znovu do hrnce a prohřejeme je, aby se osušily. Necháme vychladnout, poté dáme do mixéru s rybím masem, česnekem, cibulkami, chilli, kari pastou a solí. Rozmixujeme na hladkou kaši.
- 2Bramborovou směs vložíme do mísy a smícháme s 60 g strouhanky, 2 lžícemi našlehaných vajec a dáme zvlášť do dvou misek. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů. Každou část obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Vytvoříme 8 placiček.
- 3Rozpálíme na pánvi olej a placičky smažíme 4 minuty. Obracíme je, dokud nebudou propečeny do zlatova.
- 4Poté je necháme osušit a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.