Bramborové a rybí smaženky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené brambory na kostky. Poté scedíme a necháme okapat. Na chvíli je dáme znovu do hrnce a prohřejeme je, aby se osušily. Necháme vychladnout, poté dáme do mixéru s rybím masem, česnekem, cibulkami, chilli, kari pastou a solí. Rozmixujeme na hladkou kaši.
  • 2
    Bramborovou směs vložíme do mísy a smícháme s 60 g strouhanky, 2 lžícemi našlehaných vajec a dáme zvlášť do dvou misek. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů. Každou část obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Vytvoříme 8 placiček.
  • 3
    Rozpálíme na pánvi olej a placičky smažíme 4 minuty. Obracíme je, dokud nebudou propečeny do zlatova.
  • 4
    Poté je necháme osušit a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.