Bramborové gnocci s uzeným masem.
40 min.
Ingredience
- Omáčka
- 200gramůRajčata
- 1stroužekČesnek
- 100gramůLusky fazolové mražené
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCibule
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 400gramůMoravské uzené maso
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
51 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme 1 l vody, dáme uzené maso, uvaříme doměkka, vývar necháme k dalšímu použití.
- 2Do hrnce nalijeme 2 l vody, dáme 1 lžičku solí, přidáme brambory ve slupce a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme. Přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, sůl, rukou vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme noky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou. Vaříme asi 3-4 minuty. Potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.
- 3Omáčka: V pánvi na rozpáleném másle dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, lusky, vše podusíme, zalijeme vývarem z uzeného masa, osolíme, opepříme, povaříme. Nakonec vylijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a odstavíme.
- 4Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, v pánvi na rozpáleném másle opečeme, porce masa pokládáme na talíře, přidáme noky a zalijeme připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.