Bramborové gnocci s uzeným masem.

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
51 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme 1 l vody, dáme uzené maso, uvaříme doměkka, vývar necháme k dalšímu použití.
  • 2
    Do hrnce nalijeme 2 l vody, dáme 1 lžičku solí, přidáme brambory ve slupce a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme. Přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, sůl, rukou vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme noky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou. Vaříme asi 3-4 minuty. Potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.
  • 3
    Omáčka: V pánvi na rozpáleném másle dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, lusky, vše podusíme, zalijeme vývarem z uzeného masa, osolíme, opepříme, povaříme. Nakonec vylijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a odstavíme.
  • 4
    Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, v pánvi na rozpáleném másle opečeme, porce masa pokládáme na talíře, přidáme noky a zalijeme připravenou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.