Bramborové houbance
25 min.

Ingredience
- 2hrstiHouby sušené
- 4kusyBrambory
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceTuk
- 1kusVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
49 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
202 mg
Postup přípravy
- 1Namočíme do osolené vody houby a necháme namočené přes noc.
- 2Druhý den scedíme, nakrájíme a na tuku osmahneme s kmínem a solí. Nastrouháme brambory jako na bramborák, vmícháme vejce, mouku, sůl, pepř a majoránku, rozetřený česnek a osmažené houby.
- 3Vše promícháme a děláme placičky, které osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Poté vysušíme ubrouskem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.