Bramborové hranolky po čínsku
30 min.
Ingredience
- 8lžicOlej rostlinný
- 650gramůBrambory
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1lžíceSůl mořská
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku rozpůlíme, cibuli rozkrájíme načtvrtky a chilli papričku rozpůlíme.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme po délce na velmi tenké plátky a poté na nudličky. Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Vodu slijeme, brambory propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je osušíme.
- 3Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, cibuli, česnek, smažíme půl minuty a poté vše opatrně vyjmeme. Olej opět rozehřejeme, přidáme brambory a smažíme 4 minuty dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet, plamen zmírníme a smažíme ještě zhruba minutu tak, aby byly křupavé.
- 4Brambory vybíráme lopatkou s otvory, odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
- 5Hotové pomfrity upravíme na mísu, posypeme mořskou solí, chilli kořením a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.