Bramborové hranolky po čínsku

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku rozpůlíme, cibuli rozkrájíme načtvrtky a chilli papričku rozpůlíme.
  • 2
    Brambory oloupeme, nakrájíme po délce na velmi tenké plátky a poté na nudličky. Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Vodu slijeme, brambory propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je osušíme.
  • 3
    Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, cibuli, česnek, smažíme půl minuty a poté vše opatrně vyjmeme. Olej opět rozehřejeme, přidáme brambory a smažíme 4 minuty dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet, plamen zmírníme a smažíme ještě zhruba minutu tak, aby byly křupavé.
  • 4
    Brambory vybíráme lopatkou s otvory, odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
  • 5
    Hotové pomfrity upravíme na mísu, posypeme mořskou solí, chilli kořením a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.