Bramborové kapsičky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 130gramůHovězí maso mleté
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyRajčata
- 450gramůBrambory
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicMáslo čerstvé
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso rozpustíme na rozpáleném oleji, až se úplně rozdrobí. Osolíme, opepříme, vmícháme postupně rajčatový protlak a mouku. Podlijeme vývarem, přisypeme posekaný řapíkatý celer a pokrájená rajčata, okořeníme bazalkou. Na mírném ohni dusíme 20 minut a odstavíme.
- 2Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme, podlijeme vodou, osolíme a 20 minut vaříme.
- 3Uvařené brambory scedíme, nasypeme do mísy, přidáme žloutky, přilijeme olej a přisypeme 200 gramů mouky. Lehce osolíme, opepříme, vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme ho do knedlíku. Krájíme na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placičky. Na každou placičku naklademe lžící směs z mletého masa, přitiskneme okraje těsta k sobě a tím kapsičku uzavřeme. Následně je smažíme na másle po obou stranách přibližně 8 minut.
- 4Podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.