Bramborové kapsičky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso rozpustíme na rozpáleném oleji, až se úplně rozdrobí. Osolíme, opepříme, vmícháme postupně rajčatový protlak a mouku. Podlijeme vývarem, přisypeme posekaný řapíkatý celer a pokrájená rajčata, okořeníme bazalkou. Na mírném ohni dusíme 20 minut a odstavíme.
  • 2
    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme, podlijeme vodou, osolíme a 20 minut vaříme.
  • 3
    Uvařené brambory scedíme, nasypeme do mísy, přidáme žloutky, přilijeme olej a přisypeme 200 gramů mouky. Lehce osolíme, opepříme, vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme ho do knedlíku. Krájíme na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placičky. Na každou placičku naklademe lžící směs z mletého masa, přitiskneme okraje těsta k sobě a tím kapsičku uzavřeme. Následně je smažíme na másle po obou stranách přibližně 8 minut.
  • 4
    Podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.