Bramborové karbanátky s kari

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Pomeranče omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky.
  • 2
    V pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla zpěníme 1 cibuli a dáme ji do mísy. Přidáme k ní 2 hrnky horké bramborové kaše, 1 vejce, 1.5 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1 lžíci pokrájené petrželky a 50 g nastrouhaného sýra.
  • 3
    Bramborovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé karbanátky.
  • 4
    Poklademe je na plech s pečícím papírem a do každého karbanátku utvoříme lžičkou malý důlek, do kterého vložíme 1/3 lžičky másla.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut dozlatova.
  • 6
    Karbanátky podáváme s pokrájenými pomeranči.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.