Bramborové karbanátky s kari
30 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Pomeranče omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky.
- 2V pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla zpěníme 1 cibuli a dáme ji do mísy. Přidáme k ní 2 hrnky horké bramborové kaše, 1 vejce, 1.5 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1 lžíci pokrájené petrželky a 50 g nastrouhaného sýra.
- 3Bramborovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé karbanátky.
- 4Poklademe je na plech s pečícím papírem a do každého karbanátku utvoříme lžičkou malý důlek, do kterého vložíme 1/3 lžičky másla.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut dozlatova.
- 6Karbanátky podáváme s pokrájenými pomeranči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.