Bramborové karbanátky s koprem
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 100gramůMoravské uzené maso
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůCibule
- 3gramyMajoránka
- 15gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůStrouhanka
- 20gramůKopr čerstvý
- 200gramůOkurky nakládané
- 200gramůZelí kysané
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, moravské uzené maso na nudličky, česnek prolisujeme a kopr posekáme.
- 2Vychladlé brambory nastrouháme najemno rozmačkáme šťouchadlem. Vložíme do mísy, přidáme jedno vejce, moravské uzené, lžíci sádla, hrubou mouku, cibuli, česnek, posekaný kopr, osolíme, opepříme a přidáme majoránku pro vůni. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme karbanátky, ty pak namočíme v rozkvedlaných vejcích a obalíme ve strouhance.
- 3Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova.
- 4Podáváme s kyselou okurkou a kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.