Bramborové karbanátky s kuřecím masem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůBrambory
- 230gramůKuřecí maso vařené
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBanány
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve vodě 15 minut, scedíme je, rozdrtíme a vmícháme do nich mleté kuřecí maso.
- 2Banán rozmačkáme a současně s moukou, citronovou šťávou, cibulí, polovinou nakrájené šalvěje, solí, pepřem vmícháme do bramborové hmoty.
- 3Pomoučenýma rukama vytvoříme z bramborové hmoty 8 karbanátků. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 12 - 15 minut po obou stranách, hotové udržujeme teplé.
- 4Na pánev přilijeme smetanu a kuřecí vývar, přidáme zbývající šalvěj a 2 - 3 minuty zahříváme.
- 5Bramborové karbanátky upravíme na mísu, ozdobíme lístky šalvěje, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.