Bramborové karbanátky s kuřecím masem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme ve vodě 15 minut, scedíme je, rozdrtíme a vmícháme do nich mleté kuřecí maso.
  • 2
    Banán rozmačkáme a současně s moukou, citronovou šťávou, cibulí, polovinou nakrájené šalvěje, solí, pepřem vmícháme do bramborové hmoty.
  • 3
    Pomoučenýma rukama vytvoříme z bramborové hmoty 8 karbanátků. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Karbanátky postupně opékáme 12 - 15 minut po obou stranách, hotové udržujeme teplé.
  • 4
    Na pánev přilijeme smetanu a kuřecí vývar, přidáme zbývající šalvěj a 2 - 3 minuty zahříváme.
  • 5
    Bramborové karbanátky upravíme na mísu, ozdobíme lístky šalvěje, přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.