Bramborové karbanátky s treskou a lososem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Moučné oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a hned rozšťoucháme na hladkou kaši.
  • 2
    Rybí maso zbavené kůže a kostí vložíme do hlubokého rendlíku, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pod poklicí vaříme zhruba pět minut. Uvařené ryby vyjmeme z rendlíku, necháme zchladnout a maso vykostíme a rozdělíme na kousky.
  • 3
    Kousky masa smícháme s bramborovou kaší, přimícháme posekaný estragon, smetanu, sůl, pepř a kůru z citronu. Z promíchané hmoty tvarujeme osm menších karbanátků. Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na tácu necháme obalené karbanátky půl hodiny odpočinout v chladničce. Poté karbanátky usmažíme na oleji. Smažíme na každé straně pět minut.
  • 4
    Karbanátky hned podáváme s měsíčky citronu a salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.