Bramborové karbanátky s treskou a lososem
80 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 225gramůTreska aljašská
- 225gramůLosos obecný
- 2lžíceEstragon
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůStrouhanka
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Moučné oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a hned rozšťoucháme na hladkou kaši.
- 2Rybí maso zbavené kůže a kostí vložíme do hlubokého rendlíku, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pod poklicí vaříme zhruba pět minut. Uvařené ryby vyjmeme z rendlíku, necháme zchladnout a maso vykostíme a rozdělíme na kousky.
- 3Kousky masa smícháme s bramborovou kaší, přimícháme posekaný estragon, smetanu, sůl, pepř a kůru z citronu. Z promíchané hmoty tvarujeme osm menších karbanátků. Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na tácu necháme obalené karbanátky půl hodiny odpočinout v chladničce. Poté karbanátky usmažíme na oleji. Smažíme na každé straně pět minut.
- 4Karbanátky hned podáváme s měsíčky citronu a salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.