Bramborové karbanátky s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůVepřová uzená plec
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 2decilitryOlej rostlinný
- 10gramůSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme najemno. Lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa a vychladlé zapracujeme do rozmačkaných brambor. Přidáme vejce, sůl, pepř, důkladně propracujeme a z vzniklé hmoty vytvoříme menší placky. Ty obalíme klasicky v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.