Bramborové kari se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2kusyFeferony
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKari koření
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na plátky.
- 2V kastrole na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme okapaný hrášek, česnek, papriky a jemně nasekané feferonky zbavené semínek. Vše za stálého míchání krátce podusíme.
- 3Potom přidáme nakrájené brambory, osolíme a ochutíme kari kořením. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 4Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.