Bramborové knedlíky plněné masem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme okapat a potom je oloupeme a rozšťoucháme.
  • 2
    Bramborové pyré necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, mouku, strouhanku a škrob, vše osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Housku namočíme na 10 minut do vody a dobře ji vymačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej a cibuli se slaninou na něm podusíme, přidáme mleté maso a smažíme, dokud se nezačne maso drobit. Směs dáme do mísy a smícháme s houskou, kerblíkem, vejcem a sýrem. Osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou.
  • 5
    Z bramborového těsta vyválíme 1 cm silný čtverec. Na těsto dáme masovou směs a pomocí utěrky těsto zavineme do tvaru knedlíku, který pak nakrájíme na 2 cm silné plátky.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme máslo a nakrájené knedlíky z obou stran osmažíme dokřupava. Podáváme s čerstvým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.