Bramborové knedlíky plněné masem
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka polohrubá
- 30gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžíceOlej rostlinný
- 250gramůHovězí maso mleté
- 1lžíceKerblík
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusVejce slepičí
- 750gramůBrambory rané
- 100gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1kusŽemle tuková
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme okapat a potom je oloupeme a rozšťoucháme.
- 2Bramborové pyré necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, mouku, strouhanku a škrob, vše osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vypracujeme hladké těsto.
- 3Housku namočíme na 10 minut do vody a dobře ji vymačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a cibuli se slaninou na něm podusíme, přidáme mleté maso a smažíme, dokud se nezačne maso drobit. Směs dáme do mísy a smícháme s houskou, kerblíkem, vejcem a sýrem. Osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou.
- 5Z bramborového těsta vyválíme 1 cm silný čtverec. Na těsto dáme masovou směs a pomocí utěrky těsto zavineme do tvaru knedlíku, který pak nakrájíme na 2 cm silné plátky.
- 6Na pánvi rozpálíme máslo a nakrájené knedlíky z obou stran osmažíme dokřupava. Podáváme s čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.