Bramborové knedlíky s žampiony

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brambory a uvaříme doměkka ve slupce. Vaříme je asi 25 minut.
  • 2
    Mezitím si očistíme a omyjeme žampiony, osušíme je a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dáme je do mísy, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem, muškátovým oříškem, mořskou solí a pokapeme citronovou šťávou. Očištěnou šalotku s česnekem drobně pokrájíme. Omyjeme celerovou a petrželovou nať, několik lístků odložíme na ozdobu, ostatní drobně pokrájíme.
  • 3
    V pánvi, na rozpáleném oleji, zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme žampiony, které restujeme asi 2-3 minuty dozlatova. Pak přimícháme zakysanou smetanu, promícháme, dochutíme solí a odstavíme z plotny.
  • 4
    Uvařené brambory slijeme, trochu vychladlé oloupeme, jemně nastrouháme a dáme je do mísy, přidáme většinu hrubé mouky, sůl, vejce a těsto promícháme, pak ho dáme na zbytkem muky pomoučený vál, dobře rukama propracujeme a utvoříme z těsta válečky o síle asi 4 cm. z válečků nakrájíme dílky široké asi 1.5-2 cm a z každého vytvarujeme malou šišku.
  • 5
    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenu vodu. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je pomalu 2 minuty. Občas je promícháme, aby se nepřilepily. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a dáme na pánev, kde jsme si rozehřáli máslo. Promícháme je s nakrájenou celerovou a petrželovou natí a krátce osmažíme.
  • 6
    Na talíře dáme bramborové knedlíčky, žampiony, ozdobíme lístky petrželky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.