Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
92 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme do měkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pažitku, česnek a mléko, rozmixujeme na kaši, udržujeme ji v teple. Vepřovou panenku celou potřeme nasekanou bazalkou, necháme na 20 minut odležet.
  • 2
    Rozpálíme gril, položíme na něj vepřovou panenku, pečeme zprudka ze všech stran, potom snížíme teplotu a maso pečeme ještě 12 - 15 minut. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odstát. Potom je vyjmeme z alobalu, nakrájíme šikmo na plátky. Na talíře dáme pyré, poklademe plátky vepřové panenky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.