Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 1lžíceBazalka
- 350gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 120mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme do měkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pažitku, česnek a mléko, rozmixujeme na kaši, udržujeme ji v teple. Vepřovou panenku celou potřeme nasekanou bazalkou, necháme na 20 minut odležet.
- 2Rozpálíme gril, položíme na něj vepřovou panenku, pečeme zprudka ze všech stran, potom snížíme teplotu a maso pečeme ještě 12 - 15 minut. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odstát. Potom je vyjmeme z alobalu, nakrájíme šikmo na plátky. Na talíře dáme pyré, poklademe plátky vepřové panenky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.