Bramborové kroketky s petrželkou

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve vodě neloupané, ve slupce. Vaříme přibližně 20 minut, uvařené scedíme a necháme trochu vychladnout. Poté je oloupeme a ještě teplé nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
  • 2
    V misce si utřeme 2,5 lžíce másla s půl lžičkou soli do pěny. Omyjeme petrželovou nať, velmi drobně ji pokrájíme a přidáme k bramborům. Ještě vsypeme špetku muškátového oříšku, 2 špetky bílého pepře, 3 žloutky, 0,5 lžičky soli, utřené máslo a 6 lžic strouhanky, špetku kypřícího prášku do pečiva, směs dobře propracujeme. Tři bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do bramborového těsta. Pokud by bylo těsto příliš řídké, přidáme o 1 - 2 lžíce strouhanky více.
  • 3
    Do mísy nasypeme 100 g strouhanky. Ve druhé misce vyšleháme 2 vejce se 2 špetkami soli. Z těsta vytvoříme kuličky, velké přibližně jako vlašský ořech. Obalíme je ve vajíčku a ve strouhance.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej s máslem. Malé kuličky (kroketky) osmažíme z každé strany do zlatova. Poté je vyjmeme sítkem, dáme na papírovou utěrku okapat a hned horké podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.