Bramborové noky s cibulovou marmeládou
70 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůBrambory
- 100gramůStrouhanka
- 20gramůZázvor celý
- 20gramůCukr krupice
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 250gramůCibule červená
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory nejprve uvaříme v mírně osolené vodě.
- 2Mezitím připravíme marmeládu.Cibuli nahrubo nasekáme a lehce, 2-3min orestujeme na polovině rozpáleného oleje. Zalijeme octem, přidáme cukr, nastrouhaný zázvor, 400ml vody a cca 20min podusíme.
- 3Brambory oloupeme, rozmačkáme a zpracujeme s moukou, strouhankou, vejcem a špetkou soli. Těsto vytvarujeme do dlouhých válečků, ty nakrájíme na kousky dlouhé cca 2cm, vidličkou je zmáčkneme a vytvoříme noky. Uvaříme v mírně osolené vodě. Slijeme ve chvíli, kdy vyplavou k povrchu.
- 4Rozdělíme na talíře, ochutíme zbylým olejem a marmeládou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.