Bramborové noky s cibulovou marmeládou

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nejprve uvaříme v mírně osolené vodě.
  • 2
    Mezitím připravíme marmeládu.Cibuli nahrubo nasekáme a lehce, 2-3min orestujeme na polovině rozpáleného oleje. Zalijeme octem, přidáme cukr, nastrouhaný zázvor, 400ml vody a cca 20min podusíme.
  • 3
    Brambory oloupeme, rozmačkáme a zpracujeme s moukou, strouhankou, vejcem a špetkou soli. Těsto vytvarujeme do dlouhých válečků, ty nakrájíme na kousky dlouhé cca 2cm, vidličkou je zmáčkneme a vytvoříme noky. Uvaříme v mírně osolené vodě. Slijeme ve chvíli, kdy vyplavou k povrchu.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, ochutíme zbylým olejem a marmeládou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.