Bramborové noky se šalvějí a Parmezánem
50 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 200gramůMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
9 g
Cukr
261 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme, ještě horké prolisujeme. K bramborám přidáme mouku, žloutky sůl a vypracujeme těsto.
- 2Na mírně pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát silný asi centimetr, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 3 cm. Každý nok trochu přimáčkneme vidličkou.
- 3Noky vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi 3 minuty, poté je vyjmeme a necháme okapat.
- 4Omyté lístky šalvěje krátce podusíme na rozehřátém másle, vložíme noky a za stálého obracení je opečeme, podle chuti opepříme.
- 5Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.