Bramborové noky se šalvějí a Parmezánem

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
9 g
Cukr
261 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme, ještě horké prolisujeme. K bramborám přidáme mouku, žloutky sůl a vypracujeme těsto.
  • 2
    Na mírně pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát silný asi centimetr, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 3 cm. Každý nok trochu přimáčkneme vidličkou.
  • 3
    Noky vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi 3 minuty, poté je vyjmeme a necháme okapat.
  • 4
    Omyté lístky šalvěje krátce podusíme na rozehřátém másle, vložíme noky a za stálého obracení je opečeme, podle chuti opepříme.
  • 5
    Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.