Bramborové noky se šunkou a brynzou
80 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 1kusžloutek
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůSýr Brynza
- 100gramůFarmářská šunka 96% masa
- 4lžícePažitka
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- Na řepu
- 200gramůŘepa Červená Bio
- 1,5litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené (0,5 lžička soli) vodě do měkka, slijeme a necháme mírně zchladnout. Zchladlé oloupeme a propasírujeme do mísy. Smícháme s moukou, solí (0,5 lžička), rozšlehaným vejcem a žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Pokud by se lepilo, přidáme mouku.
- 2Vyválíme válečky, z nich krájíme šikmo noky a v v osolené vroucí vodě vaříme asi 4 minuty, scedíme (asi 3 lžíce vody odložíme) a necháme okapat.
- 3V osolené vodě uvaříme do měkka řepu, slijeme a necháme zchladnout. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme řepu, zalijeme octem, osolíme a opepříme a necháme ocet odvařit.
- 4Do silnostěnného kastrolu vlijeme odloženou vodu a v ní rozpustíme brynzu. Do brynzy vmícháme okapané noky a přimícháme drobně pokrájenou šunku.
- 5Noky podáváme s červenou řepou a jemně posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.