Bramborové noky se šunkou a brynzou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené (0,5 lžička soli) vodě do měkka, slijeme a necháme mírně zchladnout. Zchladlé oloupeme a propasírujeme do mísy. Smícháme s moukou, solí (0,5 lžička), rozšlehaným vejcem a žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Pokud by se lepilo, přidáme mouku.
  • 2
    Vyválíme válečky, z nich krájíme šikmo noky a v v osolené vroucí vodě vaříme asi 4 minuty, scedíme (asi 3 lžíce vody odložíme) a necháme okapat.
  • 3
    V osolené vodě uvaříme do měkka řepu, slijeme a necháme zchladnout. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme řepu, zalijeme octem, osolíme a opepříme a necháme ocet odvařit.
  • 4
    Do silnostěnného kastrolu vlijeme odloženou vodu a v ní rozpustíme brynzu. Do brynzy vmícháme okapané noky a přimícháme drobně pokrájenou šunku.
  • 5
    Noky podáváme s červenou řepou a jemně posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.