Bramborové pivní tyčky
50 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 5decilitrůVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5decilitrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 2špetkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceSůl hrubozrnná
- 4lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
215 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory, do hrnce nalijeme 5 dl vody a vaříme je do měkka. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy. Přisypeme k nim hladkou mouku, promícháme, uděláme do nich důlek, do něj nalijeme 0,5 dl piva, přidáme žloutek, sůl, pepř, kmín a prášek do pečiva. Těsto dobře promícháme. Mělo by být dostatečně tuhé, podle potřeby můžeme ještě přidat mouku. Těsto položíme na pomoučený vál a dobře ho rukama uhněteme. Nesmí se lepit.
- 2Válečkem vyválíme placku, silnou asi 5 - 6 mm. Rádýlkem nakrájíme proužky široké asi 2 cm a dlouhé 10 cm a klademe je na plech, vvyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a sezamem. Plech s tyčkami vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do zlatova při 180 - 190°C přibližně po dobu 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.