Bramborové placičky s rybím masem
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 400gramůFilé rybí
- 900mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCibulka jarní
- 20gramůCitronová kůra
- 50gramůPesto
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Po pěti minutách přidáme k bramborám rybí filé a dovaříme. Brambory s rybou scedíme, vsypeme do misky. Přisypeme nadrobno posekanou jarní cibulku, strouhanou citronovou kůru, přidáme pesto, mléko, podle chuti osolíme, opepříme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
- 2Z kaše vytvarujeme placičky, které namočíme v rokvedlaném vejci, obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným Parmezánem, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C 20 minut. Po 10 minutách placičky obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.