Bramborové placky s tuňákovou směsí
75 min.
Ingredience
- Na bramborové placky
- 500gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- Na fazole
- 100gramůAnglická slanina
- 10lžicKečup ostrý
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 500gramůFazole červené sterilované
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na ozdobu
- 100gramůZakysaná smetana
- Na zelí
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 450gramůTuňák v oleji
- 120gramůZelí hlávkové bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyVegeta
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a oloupeme. Syrové zelí zbavíme poškozených listů a nakrájíme na tenké nudličky. Naloženou kukuřici scedíme a necháme okapat. Konzervovaného tuňáka slijeme, necháme okapat a rozebereme na kousky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2Oloupané vařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, solí a vejcem a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyvalujeme placky a pečeme na suché pánvi. Upečené placky držíme na teple.
- 3Na másle dusíme zelí, ke kterému přimícháme kukuřici. K udušenému zelí přidáme tuňáka, okořeníme vegetou, zakapeme olivovým olejem a už jen prohřejeme.
- 4Souběžně osmažíme slaninu, do které vmícháme fazole, ostrý kečup, česnek, sůl, majoránku a pepř.
- 5Zelnou směsí plníme bramborové placky, které sbalíme do tvaru kornoutu a položíme na porci fazolí. Podáváme s kysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.