Bramborové placky s tuňákovou směsí

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a oloupeme. Syrové zelí zbavíme poškozených listů a nakrájíme na tenké nudličky. Naloženou kukuřici scedíme a necháme okapat. Konzervovaného tuňáka slijeme, necháme okapat a rozebereme na kousky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Oloupané vařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, solí a vejcem a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyvalujeme placky a pečeme na suché pánvi. Upečené placky držíme na teple.
  • 3
    Na másle dusíme zelí, ke kterému přimícháme kukuřici. K udušenému zelí přidáme tuňáka, okořeníme vegetou, zakapeme olivovým olejem a už jen prohřejeme.
  • 4
    Souběžně osmažíme slaninu, do které vmícháme fazole, ostrý kečup, česnek, sůl, majoránku a pepř.
  • 5
    Zelnou směsí plníme bramborové placky, které sbalíme do tvaru kornoutu a položíme na porci fazolí. Podáváme s kysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.