Bramborové placky se sýrem a pažitkou
70 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 120gramůSýr Parmezán
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyŠalotka
- 3lžícePažitka
- 2litryVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
557 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme a rozmačkáme.
- 2Posypeme je nastrouhaným sýrem, nasekanou šarlotkou, rozšlehaným vejcem, citronovou šťávou a podle potřeby přidáme i sůl a pepř. Směs smícháme, necháme ji chvíli vychladit a pak z ní vytvarujeme placky. Pomoučníme je a osmažíme po obou stranách na oleji.
- 3Po odkapání je podáváme posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.