Bramborové ragú s lilky v kari omáčce
40 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
- 2kusyLilek
- 3kusyChilli paprička
- 3kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 4lžíceKořeněné máslo Ghee
- 2lžičkyKmín římský
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 800mililitrůKokosové mléko
- 2hrstiKari listy
- 1lžíceHořčičné semínko
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
43 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
53 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme 6 brambor, omyjeme a nakrájíme na sousta. Lilky si omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na čtvrtky a dále na sousta. Omyjeme 2 ks chilli papriček, zbavíme semen a podélně nakrájíme na proužky. Poté si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostky a česnek nadrobno.
- 2Lilky vložíme do osolené vody a necháme 15 minut stát. Potom z lilků vodu vymačkáme, rozložíme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V pánvi rozpustíme Ghee máslo, přidáme tmavá hořčičná semínka a rychle přiklopíme poklici (semínka začnou skákat). Přidáme chilli papričky, kmín a koriandr, jakmile koření změní barvu, přidáme kousky lilku. Po všech stranách opečeme dozlatova. Snížíme teplotu, vmícháme cibuli, prolisovaný česnek a dusíme asi 2 minuty. Přidáme brambory, vše promícháme a krátce podusíme.
- 3Směs zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a při nižší teplotě necháme vařit pod pokličkou 10–15 minut. Na pánev přidáme listy kari a zbylou chilli papričku a vše povaříme.
- 4Jakmile jsou brambory uvařené, ragú rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.