Bramborové ragú s paprikou
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kilogramBrambory
- 2kusyPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 5kusůŠalvěj čerstvá
- 2lžícePapriková pasta sladká
- 300mililitrůRajčatová šťáva
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyJalovec
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na kostky. Papriky opláchneme, rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a krájíme na tenká kolečka.
- 2V hrnci rozpálíme olej, rozkrájenou zeleninu v něm dusíme asi 2 minuty.
- 3Lístky šalvěje opláchneme a osušíme, do hrnce přidáme paprikový a rajský protlak, lístky šalvěje a dusíme ještě 2 minuty.
- 4Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno, bobkový list a jalovec, hrnec přiklopíme, vaříme 30 - 35 minut.
- 5Bobkový list vyjmeme, dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.