Bramborové ragú s rajčaty a klobásou

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
46 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cibule a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Celer oškrábeme a omyjeme a nakrájíme na kousky, nať nasekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme celer a za stálého míchání vše smažíme asi 3 minuty.
  • 3
    Sardelové filety opláchneme, osušíme, najemno nakrájíme a společně s bramborami, bobkovým listem a tymiánem přidáme do hrnce. Přilijeme vývar, necháme přejít varem a pak na mírném ohni pomalu vaříme 20 minut pod pokličkou. Během vaření občas promícháme.
  • 4
    Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semen a dužninu nakrájíme na kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka a společně s kousky rajčat a smetanou přimícháme do hrnce k ragú. Vše znovu necháme přejít varem a přikryté vaříme ještě 5 minut. Pak přidáme celerovou nať, podle chuti opepříme a osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.