Bramborové ragú s rajčaty a klobásou
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramBrambory
- 2kusyCeler řapíkatý
- 4kusySardelové řezy
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 7kusůRajčata
- 400gramůKlobása vepřová
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
46 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cibule a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Celer oškrábeme a omyjeme a nakrájíme na kousky, nať nasekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme celer a za stálého míchání vše smažíme asi 3 minuty.
- 3Sardelové filety opláchneme, osušíme, najemno nakrájíme a společně s bramborami, bobkovým listem a tymiánem přidáme do hrnce. Přilijeme vývar, necháme přejít varem a pak na mírném ohni pomalu vaříme 20 minut pod pokličkou. Během vaření občas promícháme.
- 4Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semen a dužninu nakrájíme na kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka a společně s kousky rajčat a smetanou přimícháme do hrnce k ragú. Vše znovu necháme přejít varem a přikryté vaříme ještě 5 minut. Pak přidáme celerovou nať, podle chuti opepříme a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.