Bramborové ravioli

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
48 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme náplň - na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Přisypeme šalotku a česnek a znovu opékáme 3 minuty, dokud šalotka nezměkne. Vmícháme mouku a protlak zahříváme. Přidáme vývar, nakrájený celer, rajčata nakrájené na kostičky, bazalku a osolíme a opepříme. Při nízké teplotě dusíme cca 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.
  • 2
    Uvaříme brambory a rozmačkáme na kaši. Vmícháme žloutky, olej, osolíme a opepříme. Přidáme mouku a vypracujeme těsto.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 24 dílů. Z každého vytvoříme placku, kterou poklademe náplní. Těsto přehneme přes náplň a na okrajích přimáčkneme.
  • 4
    Máslo rozehřejeme na pánvi, vkládáme ravioli a opékáme 8 minut dozlatova. V průběhu smažení ravioli obracíme. Podáváme horké posypané bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.