Bramborové ravioli
60 min.

Ingredience
- 30gramůBazalka
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 150gramůMaso mleté - mix
- 1kusŠalotka
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyRajčata
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 450gramůBrambory
- 180gramůMouka polohrubá
- 120gramůMáslo čerstvé
- 30gramůProtlak rajčatový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
48 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme náplň - na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Přisypeme šalotku a česnek a znovu opékáme 3 minuty, dokud šalotka nezměkne. Vmícháme mouku a protlak zahříváme. Přidáme vývar, nakrájený celer, rajčata nakrájené na kostičky, bazalku a osolíme a opepříme. Při nízké teplotě dusíme cca 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.
- 2Uvaříme brambory a rozmačkáme na kaši. Vmícháme žloutky, olej, osolíme a opepříme. Přidáme mouku a vypracujeme těsto.
- 3Těsto rozdělíme na 24 dílů. Z každého vytvoříme placku, kterou poklademe náplní. Těsto přehneme přes náplň a na okrajích přimáčkneme.
- 4Máslo rozehřejeme na pánvi, vkládáme ravioli a opékáme 8 minut dozlatova. V průběhu smažení ravioli obracíme. Podáváme horké posypané bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.