Bramborové rösti s pórkem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na drobné kostičky, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na nudličky, sýr strouháme na jemno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté je scedíme a důkladně vymačkáme. K bramborám přisypeme slaninu, pórek, posekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, povrch uhladíme a zvolna smažíme asi čtvrt hodiny. Obrátíme a smažíme ještě cca 10 minut. Minutu před koncem smažení posypeme sýrem a zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil.
  • 3
    Nakrájíme na čtverečky, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.