Bramborové rösti s pórkem
45 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory
- 250gramůPórek
- 80gramůAnglická slanina
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 80gramůGouda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na drobné kostičky, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na nudličky, sýr strouháme na jemno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté je scedíme a důkladně vymačkáme. K bramborám přisypeme slaninu, pórek, posekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, povrch uhladíme a zvolna smažíme asi čtvrt hodiny. Obrátíme a smažíme ještě cca 10 minut. Minutu před koncem smažení posypeme sýrem a zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil.
- 3Nakrájíme na čtverečky, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.