Bramborové rohlíky se sýrem
170 min.
Ingredience
- 180gramůBrambory
- 14gramůDroždí sušené
- 2lžičkySůl
- 450mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceRozmarýn sušený
- 130gramůSýr Gruyére
- 1lžíceOlej rostlinný
- 700gramůMouka žitná bílá
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
16 g
Cukr
142 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme.
- 2Do brambor přidáme droždí, mouku, sůl, vývar, prolisovaný česnek, rozmarýn, olej a 1/2 strouhaného sýra. Vypracujeme těsto, které necháme 1,5 hodiny odpočívat a kynout.
- 3Vyválíme delší knedlík, který nožem rozkrájíme na plátky. Každý plátek ještě trochu rozválíme a zavineme do tvaru rohlíku.
- 4Rohlíky pokládáme na vymazaný a pomoučený plech. Posypeme zbylým sýrem a pečeme při vyšší teplotě 40 minut.
- 5Podáváme jako pečivo k polévkám nebo s máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.