Bramborové rohlíky se sýrem

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
16 g
Cukr
142 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme.
  • 2
    Do brambor přidáme droždí, mouku, sůl, vývar, prolisovaný česnek, rozmarýn, olej a 1/2 strouhaného sýra. Vypracujeme těsto, které necháme 1,5 hodiny odpočívat a kynout.
  • 3
    Vyválíme delší knedlík, který nožem rozkrájíme na plátky. Každý plátek ještě trochu rozválíme a zavineme do tvaru rohlíku.
  • 4
    Rohlíky pokládáme na vymazaný a pomoučený plech. Posypeme zbylým sýrem a pečeme při vyšší teplotě 40 minut.
  • 5
    Podáváme jako pečivo k polévkám nebo s máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.