Bramborové šišky s jehněčím masem

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
56 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka (asi 20 minut), scedíme, překlopíme do mísy.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mleté jehněčí maso. Restujeme 5 minut, přisypeme posekanou cibuli a prolisovaný česnek. Okořeníme koriandrem, restujeme ještě 10 minut. Maso z pánve sklepeme k bramborám a přidáme vejce, osolíme, opepříme, vypracujeme středně tuhé těstíčko.
  • 3
    Rukou odtrháváme stejně velké kousky, vyválíme do tvaru šištiček a smažíme v rozpáleném oleji přibližně 8 minut.
  • 4
    Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem. Můžeme podávat i s majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.