Bramborové šišky s jehněčím masem
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůJehněčí maso
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
56 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka (asi 20 minut), scedíme, překlopíme do mísy.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mleté jehněčí maso. Restujeme 5 minut, přisypeme posekanou cibuli a prolisovaný česnek. Okořeníme koriandrem, restujeme ještě 10 minut. Maso z pánve sklepeme k bramborám a přidáme vejce, osolíme, opepříme, vypracujeme středně tuhé těstíčko.
- 3Rukou odtrháváme stejně velké kousky, vyválíme do tvaru šištiček a smažíme v rozpáleném oleji přibližně 8 minut.
- 4Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem. Můžeme podávat i s majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.