Bramborové stracci s hřebenatkami

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
26 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme, scedíme, oloupeme a propasírujeme.
  • 2
    Připravíme si stracci. Na vál prosijeme mouku a smícháme ji s vlažnými bramborami. Do směsi vmícháme žloutky, rajčatovou šťávu s trochou vody a špetkou soli. Vypracujeme těsto. Válečkem na nudle ho rozválíme na plát o tloušťce 3-4 mm a pak z něj ozubeným kolečkem vykrájíme obdélníky 6 x 8 cm a pokládáme je na pomoučený vál.
  • 3
    Připravíme si omáčku. Cibulky pokrájíme na kolečka. V hrnci s vařící
  • 4
    vodou spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a jemně pokrájíme.
  • 5
    Ostrým nože otevřeme hřebenatky, lžící vyjmeme bílé i červené části a rychle je opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, lehce osušíme utěrkou a bílé části překrojíme na poloviny.
  • 6
    Do pánve dáme 70 g más1a a olej, přidáme cibulku a osmažíme tak, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a dáme stranou.
  • 7
    V pánvi rozehřejeme zbývající máslo a za častého míchání na něm 1 minutu smažíme hřebenatky tak, aby byly ze všech stran dozlatova. Trochu je osolíme a opepříme, přidáme osmažené cibulky, rajčata a ještě 2-3 minuty pokračujeme v dušení. Nakonec vše posypeme nasekaným kerblíkem.
  • 8
    Ve velkém hrnci ve velkém množství osolené vody uvaříme stracci. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je do mísy, zalijeme omáčkou s hřebenatkami a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.