Bramborové stracci s hřebenatkami
70 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 50mililitrůRajčatová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 350gramůBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůRajčata
- 150gramůCibulka jarní
- 50gramůKerblík
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 800gramůHřebenatka
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
26 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, scedíme, oloupeme a propasírujeme.
- 2Připravíme si stracci. Na vál prosijeme mouku a smícháme ji s vlažnými bramborami. Do směsi vmícháme žloutky, rajčatovou šťávu s trochou vody a špetkou soli. Vypracujeme těsto. Válečkem na nudle ho rozválíme na plát o tloušťce 3-4 mm a pak z něj ozubeným kolečkem vykrájíme obdélníky 6 x 8 cm a pokládáme je na pomoučený vál.
- 3Připravíme si omáčku. Cibulky pokrájíme na kolečka. V hrnci s vařící
- 4vodou spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a jemně pokrájíme.
- 5Ostrým nože otevřeme hřebenatky, lžící vyjmeme bílé i červené části a rychle je opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, lehce osušíme utěrkou a bílé části překrojíme na poloviny.
- 6Do pánve dáme 70 g más1a a olej, přidáme cibulku a osmažíme tak, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a dáme stranou.
- 7V pánvi rozehřejeme zbývající máslo a za častého míchání na něm 1 minutu smažíme hřebenatky tak, aby byly ze všech stran dozlatova. Trochu je osolíme a opepříme, přidáme osmažené cibulky, rajčata a ještě 2-3 minuty pokračujeme v dušení. Nakonec vše posypeme nasekaným kerblíkem.
- 8Ve velkém hrnci ve velkém množství osolené vody uvaříme stracci. Jakmile vyplavou na povrch, vybíráme je do mísy, zalijeme omáčkou s hřebenatkami a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.