Bramborové suflé
55 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1,5lžíceSolamyl
- 6kusůVejce slepičí
- 3lžícePažitka
- 1lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zbylou bramborovou kaši dochutíme muškátovým oříškem.
- 2Žloutky oddělíme od bílků. Ke kaši vmícháme žloutky smíchané s bramborovým škrobem a se dvěma třetinami sýra nakrájeného na kostičky.
- 3Vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 4Vymažeme máslem zapékací misky, naplníme směsí a poklademe zbylým sýrem nakrájeným na plátky.
- 5Upečeme dozlatova, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.