Bramborové tortilly s rajčaty

55 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Suroviny rozdělíme na dva díly.
  • 2
    400 g bramborových plátků opékáme na oleji asi 10 minut a během pečení je občas obrátíme. K bramborám přidáme polovinu cibule, polovinu paprik a opékáme společně asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinou obložíme tortillu. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Polovinou směsi přelijeme rajčata a pod pokličkou necháme na mírném oni ztuhnout asi 15 minut.
  • 4
    Stejným způsobem připravíme druhou tortillu ze zbylých surovin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.