Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou
130 min.
Ingredience
- Omáčka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMed včelí
- 300gramůLosos uzený
- 3lžičkyHořčice
- 0,5kusKopr čerstvý
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 100gramůTuk rostlinný
- 50mililitrůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Moučné brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, připravíme omáčku: opereme půl svazku kopru, osušíme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z hořčice, medu, oleje a kopru umícháme hladkou omáčku.
- 2Cibuli rozsekáme na jemno, vhodíme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme do sklovita.
- 3Brambory slijeme, ještě horké oloupeme, rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme cibuli, rostlinný tuk, vejce, ovesný nápoj, sůl, pepř, muškátový oříšek, mouku a zpracujeme na těsto.
- 4Zapneme vaflovač, můžeme ho pomazat tenkou vrstvou řepkového oleje. Upečeme osm zlatých vaflí. Obložíme plátky lososa a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.