Bramborové vafle s lososem a hořčičnou omáčkou

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Moučné brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, připravíme omáčku: opereme půl svazku kopru, osušíme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z hořčice, medu, oleje a kopru umícháme hladkou omáčku.
  • 2
    Cibuli rozsekáme na jemno, vhodíme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme do sklovita.
  • 3
    Brambory slijeme, ještě horké oloupeme, rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme cibuli, rostlinný tuk, vejce, ovesný nápoj, sůl, pepř, muškátový oříšek, mouku a zpracujeme na těsto.
  • 4
    Zapneme vaflovač, můžeme ho pomazat tenkou vrstvou řepkového oleje. Upečeme osm zlatých vaflí. Obložíme plátky lososa a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.